SOALAN LAZIM

Anda boleh daftarkan perniagaan anda dengan tekan butang “Daftar PLATS” di laman web PLATS Selangor dan isikan butiran perniagaan anda. Pendaftaran adalah percuma.

Untuk mengemas kini butiran perniagaan anda, anda harus mendaftar masuk ke laman web PLATS menggunakan alamat e-mel dan kata laluan anda dan tekan butang Profil Pengguna. Di ruangan Profil Pengguna, anda boleh mengemas kini butiran perniagaan anda. Sila ambil maklum bahawa terdapat beberapa maklumat yang tidak boleh di ubah suai. Hubungi talian sokongan kami untuk bantuan selanjutnya.

Tidak, anda tidak perlu mencipta akaun untuk membuat pesanan. Anda boleh membuat pesanan terus dengan menekan butang Buat Pesanan atau Sekarang Buat Pesanan melalui Whatsapp di mana-mana peniaga.

Waktu penghantaran dijalankan mengikut waktu operasi peniaga.

Anda boleh menekan butang Buat Pesanan Sekarang atau Buat Pesanan melalui Whatsapp. Anda akan terus ke akaun Whatsapp peniaga untuk meneruskan pesanan anda.

Dengan menyertai komuniti peniaga PLATS, anda akan berada di dalam direktori khas yang akan memberikan pelbagai manfaat Kerajaan Negeri Selangor. Ianya juga dapat membantu perniagaan dari segi pemasaran yang mudah.