SOALAN LAZIM
Apa itu PLATS?

Platform Selangor (PLATS) adalah satu langkah proaktif  Kerajaan Selangor yang bertujuan untuk merancakkan ekonomi warga Selangor menerusi platform digital komuniti yakni merupakan inisiatif Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB) dan Menteri Besar Selangor Incorporated (MBI).

Mengapa perlu kita bantu para penjaja & peruncit di Selangor?

Dunia digital sedang berkembang pesat dewasa ini dari semua segi. Sektor perniagaan perlu mengadaptasi pendigitalan untuk kekal berdaya saing. Golongan penjaja dan peruncit perlu didedahkan dengan digitalisasi dan dengan PLATS, kami akan membantu.

Bagaimana PLATS dapat membantu saya sebagai penjaja?

Dengan menyertai komuniti penjaja PLATS, anda akan berada di dalam direktori Kerajaan Selangor yang akan memberikan pelbagai manfaat. Ianya juga dapat membantu perniagaan dari segi pemasaran yang mudah.

Bagaimana nak sertai PLATS?

Mendaftar masuk ke pengkalan PLATS amat mudah! Layari www.platselangor.com dan hanya tekan ‘Daftar Direktori’ Hanya ikuti panduan pendaftaran dan butiran kedai atau warung anda akan didaftar masuk ke dalam direktori penjaja PLATS.

Apakah pula Rakan Digital Selangor?

Rakan Digital Selangor (RDS) adalah komuniti yang digerakkan untuk membantu melancarkan pendaftaran penjaja dan peruncit ke dalam PLATS. Mereka akan turun padang untuk memberi tunjuk ajar kepada penjaja dan peruncit untuk berhijrah ke dunia ekonomi digital.

BORANG PERTANYAAN